Dagtrip naar Kopenhagen vanuit Duitsland

Een dagtrip van Duitsland naar Kopenhagen kan een geweldige manier zijn om te genieten van de bezienswaardigheden van deze bruisende stad. Er zijn verschillende manieren om Kopenhagen te bereiken vanuit Duitsland, waaronder vliegen en rijden, maar een hele populaire manier van reizen is om de Puttgarden ferry te nemen. 

De ferry vertrekt vanuit Puttgarden, een stadje in het noorden van Duitsland, en brengt je naar Rødby, in het zuiden van Denemarken. Vanaf daar is het nog maar een uur rijden naar Kopenhagen.

De overtocht duurt ongeveer 45 minuten en biedt prachtige uitzichten op de kustlijn van Duitsland en Denemarken. De ferry zelf is modern en comfortabel, met talloze faciliteiten om je reis zo aangenaam mogelijk te maken.

Voordeel via Scandlines

Scandlines biedt een 1-day return Ticket voor een extra aantrekkelijk tarief (zie hier alle prijsinformatie) en met wat extra voordelen.

  • Online prijs laagseizoen vanaf € 85.
  • Online prijs hoogseizoen vanaf € 83.

Je betaalt €108 en krijgt een voucher ter waarde van 25 € wanneer u incheckt in Rødby op dezelfde dag als vertrek uit Puttgarden. Bij terugkomst ontvangt u een cashback voucher bij het inchecken tijdens het hoogseizoen, die u direct aan boord kunt gebruiken of kunt inwisselen voor contant geld. Let op: er is een brandstoftoeslag van 3 € inbegrepen in de prijs.

Enkele andere voordelen

  • Gereserveerde plek op de geboekte afvaart.
  • Geldig voor alle beschikbare vertrekken op die dag.
  • Prijs geldt voor maximaal 9 personen in een auto.
  • Check-in bij de haven minstens 15 minuten voor vertrek.
  • Herboeken mogelijk tegen betaling.

Eenmaal aangekomen in Rødby, is het nog maar een uur rijden naar Kopenhagen. Eenmaal in Kopenhagen zijn er tal van transportmogelijkheden, zoals bussen, treinen, metro’s en fietsen, die je helpen om de stad te verkennen.

Wat kun je in een dag doen in Kopenhagen?

Een van de hoogtepunten van Kopenhagen is de iconische Zeemeermin. Dit standbeeld is gebaseerd op het beroemde personage van Hans Christian Andersen en is een must-see voor elke bezoeker van de stad. De Zeemeermin staat aan de ingang van de haven en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Een wandeling langs de haven biedt ook prachtige uitzichten over de stad.

In de praktijk valt dit standbeeld wellicht een klein beetje tegen, de plek alleen is wel al de moeite waard. 

Een andere populaire bezienswaardigheid in Kopenhagen is de Tivoli-tuinen. Deze tuinen zijn een van de oudste pretparken ter wereld en zijn de thuisbasis van talloze attracties, waaronder achtbanen, draaimolens en diverse spellen. Het park biedt ook een scala aan restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Kopenhagen biedt een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden en interesses. Een dagtrip van Duitsland naar Kopenhagen met de Puttgarden ferry biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar ook een gemakkelijk, goedkope en efficiënte manier om deze prachtige stad te verkennen.

Ferry Tickets

De voordeligste tickets zijn beschikbaar via de ferry operator Scandlines

Stel je overtocht samen ⮞