Puttgarden-Rødby + Helsingør-Helsingborg

Wie via Puttgarden naar Zweden reist kan na de overgang Puttgarden-Rodby kiezen tussen de brug of de Helsingborg-Helsingør ferry. De keuze tussen de Øresundbrug en de Helsingborg-veerboot af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Als je snelheid en gemak waardeert, kan de brug de betere optie voor je zijn. Als je van het landschap wilt genieten en een meer ontspannen reis wilt hebben, kan de veerboot beter bij je passen. Wij vinden zelf de prijscomponent ook erg belangrijk!

Puttgarden-Rødby + Helsingør-Helsingborg Tickets

Scandlines biedt combinatietickets aan voor:

 • Puttgarden-Rødby + Helsingør-Helsingborg,
 • en voor Puttgarden-Rødby + Øresundbrug.

Je kunt deze Bij Scandlines goed op prijs vergelijken als je invult op welke manier je gaat reizen. Zo zie je snel wat de kosten zijn.

Over de Helsingør-Helsingborg ferry

Als je kies voor de Puttgarden-Rødby + Helsingør-Helsingborg reis, dan reis je via twee snelle overtochten. De eerste duurt 45 minuten en de tweede slechts 20 minuten. Tussen de twee ferries reis je in ongeveer 2 uur met de auto over een afstand van ongeveer 200 kilometer.

 De Helsingborg-Helsingør ferry is een van de meest populaire veerboten in de regio. De veerboot vaart dagelijks tussen Helsingborg in Zweden en Helsingør in Denemarken. De reis duurt ongeveer 20 minuten en er zijn meerdere vertrektijden gedurende de dag.

Als je van plan bent om te reizen met de Helsingborg-Helsingør ferry, is het verstandig om van tevoren uw tickets te boeken om te voorkomen dat je in de wachtrij moet staan bij het aan boord gaan van de veerboot.

puttgarden rodby test

Aan Boord van de ferry

Aan boord van de Helsingborg-Helsingør ferry zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar voor passagiers. Er is een restaurant waar je kunt genieten van een maaltijd of een drankje terwijl je van het uitzicht op de Øresund geniet. Er zijn ook toiletten en gratis wifi beschikbaar aan boord. 

Als je wilt genieten van het uitzicht op de Øresund, dan is het het beste om buiten op het dek te staan. Wees voorbereid op eventuele weersomstandigheden en kleed je dienovereenkomstig aan.

Moet je de ferry kiezen of de brug?

Zowel de Puttgarden-Rødby + Øresundbrug als als de Helsingborg-veerboot bieden verschillende voordelen en nadelen, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Als je naar Malmö wil reizen, dan is de ferry wat ons betreft veel te ver om, maar als je naar het noordwesten wil (richting Halmstad), dan wordt het een goede keuze. Desalniettemin doet de ferry er in onze berekening wat langer over.

Reis je bijvoorbeeld in de richting van Ljunby (Google maps), dan kun je de volgende reisduur ongeveer verwachten.

 • Rødby – Ljungby met de brug (374 km)
  Totale tijd: 3 uur en 49 minuten

 • Rødby – Ljungby met de ferry
  Van Rødby  naar de Helsingør ferry terminal – 198 km 2u 8 minuten
  Overtocht: wachttijd 10 minuten, vaart 20 minuten
  Van Helsingborg naar Ljungby 131 km, 1u 30 minuten
  Totale tijd: 4 uur en 8 minuten

Uiteindelijk hangt de keuze tussen de Øresundbrug en de Helsingborg-veerboot af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Als je snelheid en gemak waardeert, kan de brug de betere optie zijn. Als je van het landschap wilt genieten en een meer ontspannen reis wilt hebben, kan de veerboot beter bij je passen.

Boek hier je tickets

Ferry Tickets

De voordeligste tickets zijn beschikbaar via de ferry operator Scandlines

Stel je overtocht samen ⮞