Rødby

Rødby is een kleine stad aan de zuidkust van het eiland Lolland in Denemarken. Hoewel Rødby bekend is van de veerboot naar Puttgarden, heet het dorp waar de veerboot aankomt eigenlijk Rødbyhavn. Dat ligt ongeveer twee kilometer van Rødby af. Er wordt daarom ook wel eens gerefereerd aan de Fehmarn-Robyhavn ferry

Alles over Rødby en Rødbyhavn

Zowel Rødby als Rødbyhavn zijn kleine plaatsjes en er valt weinig te beleven. Rødby heeft nog wel een authentieke dorpskern, maar die is te klein om er een ommetje voor te maken.

Als je op zoek bent naar een stevige lunch of diner, dan is er in Rødbyhavn nog wel wat te vinden. Dat geldt zeker voor pizza liefhebbers, want in de hoofdstraat liggen drie pizzeria’s minder dan 150 meter van elkaar vandaan (Lazio krijgt de beste reviews). Verder vind je er een Thai, een twee bodega en een eetcafé. Vlak bij de haven is een hotel beschikbaar (Stop’n Sleep).

Rødbyhavn haven informatie

De haven van Rødby is ingericht op efficiëntie dus als je aan komt rijden wijst het zich allemaal vanzelf. Dat is ook goed te zien in deze Video 1. Je kunt de volgende faciliteiten verwachten.

Faq

Ben je benieuwd of er rondom Rødby wat te doen is? Je kunt informatie vinden op de website van het toeristisch bureau van Lolland en Falster

Als je door de toegangspoorten rijdt, vind je vrij snel aan je linkerhand een WC. Ook aan het einde van het vak waarin je met de auto voorsorteert vind je een WC. Deze ligt bij het gebouwtje waar je ook wat drinken en versnaperingen kunt kopen.

Je dient minimaal 15 minuten voor vertrek in de haven aanwezig te zijn.

Ferry Tickets

De voordeligste tickets zijn beschikbaar via de ferry operator Scandlines

Stel je overtocht samen ⮞