Puttgarden-Rødby + Øresundbrug

Na de reis met de Puttgarden-Rødby ferry, kun je kiezen om verder naar Zweden te gaan met de Øresundbrug (tolbrug) of de Helsingborg-veerboot. De keuze tussen deze twee opties is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar snelheid, dan is de brug wellicht de betere keuze. Als je nog even de benen wil strekken, dan is de veerboot misschien meer geschikt. Vergeet niet om ook de prijs van de reis in overweging te nemen, dit kan een belangrijke factor zijn bij het maken van je keuze. Zowel de brug als de ferry kosten geld. Je kunt in één keer tickets kopen voor zowel de Puttgarden ferry, als de tolbrug .

Puttgarden-Rødby + Øresundbrug Tickets

Scandlines biedt combinatietickets aan voor:

 • Puttgarden-Rødby + Helsingør-Helsingborg,
 • en voor Puttgarden-Rødby + Øresundbrug.

Je kunt deze Bij Scandlines goed op prijs vergelijken als je invult op welke manier je gaat reizen. Zo zie je snel wat de kosten zijn.

Over de Øresundbrug

De Øresundbrug is een indrukwekkende constructie die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt. De brug is maar liefst 8 kilometer lang en bestaat uit verschillende delen, waaronder een tunnel en een kunstmatig eiland.  De Øresundbrug is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een belangrijke verbinding voor het Europese wegennetwerk.

Het is ook belangrijk om te weten dat je tol moet betalen om over de brug te mogen rijden, en dat dit bedrag kan variëren afhankelijk van het type voertuig en het tijdstip van de dag.

puttgarden rodby test

Moet je de ferry kiezen of de brug?

De Øresundbrug en de Helsingborg-veerboot hebben elk hun voor- en nadelen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren, wanneer je van Puttgarden naar Zweden reist.

Als je van plan bent om naar Malmö te reizen, is de Øresundbrug een betere keuze dan de ferry, omdat deze dichterbij is. Als je echter naar het noorden van Zweden reist, kan de Helsingborg-veerboot een geschiktere optie zijn. Houd er wel rekening mee dat de ferry er langer over doet dan de brug, zoals we hebben berekend.

 • Rødby – Ljungby met de brug (374 km)
  Totale tijd: 3 uur en 49 minuten

 • Rødby – Ljungby met de ferry
  Van Rødby  naar de Helsingør ferry terminal – 198 km 2u 8 minuten
  Overtocht: wachttijd 10 minuten, vaart 20 minuten
  Van Helsingborg naar Ljungby 131 km, 1u 30 minuten
  Totale tijd: minimaal 4 uur en 8 minuten

Uiteindelijk is de burg de snellere keuze. Maar of die ook leuker en voordeliger is? Dat laatste kun je uitvinden door je reis samen te stellen en o.a. de lengte van je auto en het aantal passagiers in te vullen.

Boek hier je tickets


Ferry Tickets

De voordeligste tickets zijn beschikbaar via de ferry operator Scandlines

Stel je overtocht samen ⮞