Puttgarden-Rødby ferry prijzen

De kosten voor de boot

De Puttgarden-Rødby ferry prijzen verschillen per hoog- en laagseizoen. Voor de voertuigtickets wordt er ook nog een mid-seizoen gehanteerd waarbij de prijzen iets hoger liggen dan het laagseizoen.

De vanaf prijzen die op de website van Scandlines worden vermeld zijn altijd:

  • De laagseizoensprijzen
  • Exclusief €1,50 brandstofkosten per afvaart
  • Tarieven voor vroegtijdige boekingen.
  • Kosten voor het boeken in de haven zelf zijn sinds 2024: €15 hoger. Voor tickets van de brug komt daar nog 5% van de ticketprijs bovenop.

Je kunt bij het boeken kiezen uit Early Booker, Standard, en Flex. Je komt dan inclusief brandstoftoeslag uit op de onderstaande bedragen voor een enkele reis. Er is geen extra voordeel voor retourtickets te bemachtigen tenzij je op dezelfde dag terug reist. In overige gevallen zijn de kosten een enkele reis maal twee.

Wie de overtocht met een vervoersmiddel wil maken, betaalt enkel voor het voortuig. Het maximum aantal personen dat aan het voertuig toegevoegd kan worden is 9. Boven de 6 meter lengte, wordt er €30 extra per twee meter gerekend.

‘Low Price’ vanaf €52

Van 20 tot 2 dagen voor vertrek kun je in beperkte beschikbaarheid tickets kopen vanaf €50,50 voor een enkele reis. Daarboven komt nog een brandstoftoeslag van €1,50.

‘Standard’ vanaf €83

De standaard tickets kunnen online worden gekocht tot aan 2 uur voor vertrek voor €81,50. Daarboven komt nog een brandstoftoeslag van €1,50.

‘Flex’ vanaf €113 tot

Flex tickets zien wij als tickets die je vanwege de prijs bij hoge uitzondering zou moeten bestellen. Enkel als je reist met grote onzekerheid over je vertrekdatum zijn deze interessant. Flex Tickets zijn beschikbaar vanaf €111,50 exclusief brandstof toeslag.

Tips voor het boeken

  • Kies voor het laagseizoen
  • Boek vroeg (minimaal 30 dagen voortijdig)
  • Boek online (scheelt € 15 van de ticketprijs )
  • Kies voor de Low Price/Early Booker tickets (scheelt echt heel veel)

Combinatietickets Duitsland – Denemarken –  Zweden

Wie naar Zweden wil, kan in één bestelling ook kaartjes kopen voor de brug of voor de Helsingborg-Helsingør ferry. We hebben voor deze tickets extra informatie beschikbaar:

Ferry Tickets

De voordeligste tickets zijn beschikbaar via de ferry operator Scandlines. Alle tickets zijn €15,- goedkoper dan tickets die je koopt via de haven.

Stel je overtocht samen ⮞

scandlines logo