Puttgarden

Puttgarden

Puttgarden is een gehucht waar je als ferry reiziger waarschijnlijk niet veel van mee zult krijgen. Zowel de autoweg als het spoor eindigen op enige afstand in een rechte lijn in de haven van Puttgarden. Het dorpje biedt wel enige faciliteiten voor wie toch een tussenstop wenst te maken. Je kunt er ook voor kiezen om wat tijd door te brengen in de BorderShop, een grote winkel waar je artikelen tegen aantrekelijke prijzen kunt kopen. Overnachten is ook mogelijk in de buurt van de haven. 

Alles over Puttgarden

Het dorpje Puttgarden ligt op het eiland Fehmarn, dat met een brug is verbonden met het Duitse vasteland. Vanaf Utrecht is Puttgarden – als alles meezit – in ruim 6 uur te bereiken. De kortste afstand over de weg bedraagt 577 km. Je komt aan in de haven over de E47.

Puttgarden haven informatie

De haven van Puttgarden is ingericht op efficiëntie dus als je aan komt rijden wijst het zich allemaal vanzelf. Je kunt de volgende faciliteiten verwachten. 

Puttgarden seen from see

BorderShop Puttgarden

In de haven van Puttgarden vind je een ook een grote winkel. Dat is BorderShop Puttgarden. Het is een drijvend gebouw waar je in grote aantallen producten kunt inslaan. Den dan aan producten als sterke drank en zoete lekkernijen. Met name voor de Scandinaviërs kan het voordelig zijn om hier een flinke boodschappenmand te vullen. Voor Nederlanders zijn de prijzen enigszins normaal, maar je kunt er wel wat koopjes vinden. Daarbij is het leuk om even een kijkje te nemen in de winkel als je tijd over hebt. 

 

Bordershop Puttgarden

Informatie voor de terugreis

Bekijk ook onze informatiepagina over de haven van Rødby voor een vlekkeloze terugreis!

Faq

Als je een wat langer verblijf wil inplannen voor (of na) je ferry reis, dan zijn er wel een aantal dingen die je op het eiland kunt doen. Zo zijn er mooie stranden, enkele musea en je schijnt er goed vogels te kunnen spotten. De website Fehmarn.de geeft meer informatie over wat er als toerist allemaal te beleven valt. 

Als je aan bent komen rijden, kun je een WC vinden aan het beginpunt van de loopbruggen in het centrale gebouwtje op het terrein. Asl je met de auto staat te wachten is dat rechts voor je. 

Ferry Tickets

De voordeligste tickets zijn beschikbaar via de ferry operator Scandlines

Stel je overtocht samen ⮞